Извештај са такмичења

Похваљујемо рад, труд, учешће и постигнуте резултате наших ученика на следећим такмичењима:

Математика

На Окружном такмичењу из математике одржаном у Параћину, ученици наше школе постигли су одличне резултате. Похваљујемо учешће наших ученица Александре Костић (6. разред) и Ефимије Петковић (8. разред) а нарочито ученике: Павла Николића који је у категорији ученика осмог разреда освојио 1. место, док је у категорији ученика петог разреда Сава Николић освојио 3. место.

Српски језик

Књижевна олимпијада

Ученица осмог разреда Ивона Ђорђевић је освојила прво место и пласман на окружни ниво такмичења. Новак Радић, ученик седмог разреда, освојио је друго место.

Српски језик и језичка култура

Александра Костић, ученица шестог разреда, је освојила друго место и пласман на окружни ниво такмичења, Лука Велимировић, ученик седмог разреда, освојио је треће место док су ученици осмог разреда имали следеће резултате: Милица Лазаревић  прво место, Сара Савић  друго место и Андријана Лилић  треће место.

Представница наше школе Александра Костић (6/2) освојила је треће место на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе одржаном у ОШ „Јован Јовановић Змајˮ у Свилајнцу 9. априла.

Такмичење рецитатора „Песниче народа могˮ

Ученица шестог разреда Петра Јевтић освојила је  треће место. Ученица седмог разреда Лана Савић  освојила је прво место и пласман на окружни ниво такмичења.

На Окружом такмичењу одржаном у Јагодини 20. априла представница наше школе Лана Савић освојила је друго место.

Енглески језик

На одржаном Општинском такмичењу из енглеског језика ученици осмог разреда наше школе су постигли одличне резултате: Павле Николић 1. место и  Пеђа Божиновић 2. место.

Историја

Ученици наше школе су имали запажене резултате на Општинском такмичењу из историје. Пети разред: Лука Лујанац 1. место, Аранђел Обрадовић 2. место, Петар Радивојевић и Милица Митровић 3. место. Шести разред: Миа Стевановић 2. место. Седми разред: Новак Радић 1. место. Осми разред: Ивона Ђорђевић 1. место, Никола Мандић 2.место.

Географија

На Општинском такмичењу из географије ученик седмог разреда Новак Радић је освојио 1. место и пласирао се на oкружни ниво такмичења, док је ученица осмог разреда Ивона Ђорђевић освојила 3. место.

Хемија

Наши млади хемичари су имали запажен успех на Општинском такмичењу и то оба прва места: у конкуренцији седмака је то био Новак Радић а у конкуренцији осмака Ивона Ђорђевић. Обоје су се пласирали на Окружни ниво.

На Окружном такмичењу Новак Радић је освојио друго место док је Ивона Ђорђевић била пета у коначном пласману.

Техника и технологија

На Општинском такмичењу ученица шестог разреда Александра Костић је освојила 3. место и пласирала се на Окружно такмичење док су ученици осмог разреда имали следеће резултате: Милица Лазаревић је освојила 2. место и пласман на Окружно такмичење, Огњен Бирташевић је освојио 3. место.

На Окружном такмичењу наша Милица Лазаревић је освојила 2. место и пласирала се на Републичко такмичење.

Шта знаш о саобраћају

На Општинском нивоу такмичења ученица осмог разреда Милица Лазаревић је у својој Ц групи освојила 3. место.