Посета Фестивалу науке

ТРИНАЕСТООКТОБАРЦИ СУ ИЗАШЛИ НА ЦРТУ

         И ове године је велики број наших ученика био заинтересован за највећи фестивал у региону, Фестивал науке. Једанаести Фестивал науке одржава се у периоду од 14. децембра до 17. децембра на Београдском сајму.

Овогодишњи слоган Фестивала био је „Један на један“, па су и Тринаестооктобарци имали прилику да изађу на црту највећим научним изазовима.

У четвртак, четрнаестог децембра, наша школа је посетила Фестивал. Кренули смо у 8 часова. Иако је било хладно, атмосфера у аутобусу је била веома весела и позитивна. Ученици су били јако узбуђени да сазнају нешто ново. Најпре смо посетили тржни центар „Ушће“, а потом се упутили на фестивал, где је посета била заказана за 14:45. Ученици, али и наставници су се упустили у незаборавне научне авантуре. Практично смо се уверили у оно што смо знали и научили оно што нисмо. Неки од наслова на штандовима физике, електротехнике, биологије, географије, заштите животне средине, хемије, археологије, физичког васпитања, медицине, стоматологије, технике и технологије, шумарства, психологије, ветерине, роботике и других области били су „Енергија која покреће“, „Скок у будућност“, „Од снаге до енергије“, „Један на један са звездама мора“, „Уравнотежи се“, „Не бацај на кеца, навике промени“, „Коктели од ватре и леда“, „Круг око света са најбољим летачима“, „Вртешка за космонаута“, „Шта нам је у глави“, „Један на један са паметним роботима“, „Тамо где настаје филмска магија“, „Срећко, робот који чита емоције“ и још много тога!
У повратку размењивали смо утиске о овогодишњем фестивалу. Закључили смо да је наука веома забавна и лака, да смо се дивно провели и да је све могуће, у шта смо се уверили један на један.